Close

Biografie

Beste bezoeker, mijn naam is Sofie De Clerck en ik ben een jonge gemotiveerde en vooral creatieve vrouw die haar verschillende passies tracht te combineren. Ateljee S is niet van de ene dag op de andere ontstaan. Dit is gerijpt in vele stadia.

 

Ik studeerde Geschiedenis aan de universiteit in Gent en voltooide daarna een postgraduaat in Bibliotheekwetenschappen aan de universiteit van Antwerpen. Lesgeven wilde ik niet doen, of toch niet in hetgeen ik gestudeerd had, dus ik zocht elders, maar had, tot ik met Ateljee S begon, nog niet gevonden wat mijn droomjob zou worden. Studeren is mijn lang leven, en na een opleiding bij het Rode Kruis, jobhoppen, kwam ik tot het besluit dat ik nog meer wilde gaan studeren. Als duiker leerde ik de hulpverlening bij het duiken kennen en als hulpverlener bij het Rode Kruis deed zich de kans voor om te kunnen studeren voor Ambulancier. Naast de avondopleiding tot Dringend Geneeskundige Hulpverlening –Ambulancier, studeerde ik ook nog in avondopleiding tot Interieurstyliste. Hierin studeerde ik Cum Laude af.

 

Hoe kon ik deze twee passies – hulpverlening en interieur – nu combineren met mijn halfijdse job als hoofdmedewerker aan de universiteit in Gent? Het enige antwoord: word een veelzijdig zelfstandige en combineer freelance lesgeven in EHBO en kleine blusmiddelen met interieurcoaching. Als lesgever EHBO geef ik les in de brede waaier die je als hulpverlener moet kennen. Ik geef les aan onthaalmoeders, scholen, bedrijven en particulieren. Daarnaast is het de bedoeling door te groeien en een vrijwillig ambulancier te worden.

 

Het gaat hier echter niet om het luik ‘lesgever EHBO’, maar wel om Ateljee S. De S van Ateljee S staat niet alleen voor de eerste letter van mijn naam, maar draagt de 3 S’sen dit ik van belang vindt: Stijl, Smaak en Samen. Ateljee S wil als het ware samen met u op zoek naar wat uw smaak precies is en welke stijl het beste bij u past. Door een interview van vraag en antwoord, wat in beide richting kan gaan, proberen we samen te komen tot een smaakvol en bovendien stijlvol interieur waar u zich thuis voelt.

Naast coaching voor kleuren, meubelopstellingen en verlichtingsadvies, biedt Ateljee S ook coaching op vlak van renovatie. Wilt u een nieuwe vloer, ramen of liever een nieuwe badkamer of keuken, dan zit ik graag met u samen om de plannen (2D en 3D) met u uit te tekenen. Heeft u zelf niet veel tijd, dan kan Ateljee S de werken voor u opvolgen. Ateljee S werkt met een aantal partners samen die een krak in hun vak zijn. Heeft u echter zelf iemand in gedachten dan zit ik graag met de verschillende partijen rond de tafel om te komen tot de perfectie. Daarnaast maakt Ateljee S eigen decoratie elementen. Naast eigen makelij verkoop ik ook kleine meubels en decoratie voor binnen en buiten.

Ateljee S biedt ook het stijlvol ontwikkelen van uw logo en drukwerk aan. Wanneer u met uw creativiteit geen blijf weet, volg gerust eens één van de vele workshops die Ateljee S aanbiedt!