Close

30th November 2017

Boho stijl

Boho stijl, Boho Chic? Een term die we steeds vaker horen als we spreken over interieur, decoratie en inrichting. Boho of Boho chic is een afkorting van Bohemien. Het is een trendy en stijlvolle look voor je interieur. Wanneer je voor het eerst kennismaakt met een Boho inrichting lijkt het een rommeltje. Het geeft een chaotische indruk, maar het is zeker en vast hip. Het is zelfs meer dan dat. De Boho stijl is een mix van hippie, rock, Orient en etnisch. Het is een stijl die ons terugbrengt naar de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw.

Tegenwoordig is er een meer moderne interpretatie van deze stijl, waarbij modern en landelijk gecombineerd wordt met de Bohostijl. Er wordt als het ware een individuele stijl gecreëerd van traditionele en moderne elementen. Wanneer men alles combineert, krijgt men een fraai pallet van kleuren, creativiteit, originaliteit en sierlijkheid.

 

BohoKleuren:

Het Bohokleurenpallet kiest voor natuurlijke tinten. In het pallet vind je voornamelijk de aardetinten terug.

 • Zwart
 • Olijf
 • Oker
 • Bruin
 • Beige

Deze worden dan gecombineerd met warme tinten. De combinatie van de warme kleuren met de aardekleuren kunnen nog meer gecombineerd worden met levendige en heldere kleuren zoals roestrood, violet, mosterdgeel, turquoise, koningsblauw, goud, oranje, zilver,… Probeer echter bij de kleurcombinatie te denken aan eenvoud. Breng maximum drie à vier kleuren samen in één ruimte.

 

BohoMaterialen:

De Bohostijl kiest voor natuurlijke materialen. Door het verschillende kleurenpallet worden deze sobere materialen opgesmukt. Deze materialen zorgen eveneens voor harmonie en comfort en geven een warme en hartelijke indruk.

 • Riet
 • Linnen
 • Leer
 • Hout
 • Fluweel
 • Wol
 • Keramiek
 • Touw

 

BohoMeubels:

Wat past er nu in het interieur van een Bohemiens/exotisch huis? Strakke meubels passen hier NIET! Voor een echt Bohogestylde inrichting heb je comfortabele zetels nodig zonder strakke vormen. Hoeken, strakke lijnen en randen zijn uit den boze. Ronde poefs, krukjes, schapenvelletjes, leren zetels waarin je wegzakt, rotan schommelstoelen en vintage meubeltjes die je op de kop kan tikken op rommelmarkten of tweedehandszaken maken het plaatje compleet.

 

BohoDecoratie:

Boho vertaalt zichzelf in vintage, tweedehandse accessoires van allerlei soorten en pluimages. Het geeft de indruk niet bij elkaar te passen, maar dit maakt de stijl zo uniek. Het is als het waren imperfecte perfectie. Een ideale eyecatcher is een gewei, een dierenhuid of een Oosterse lamp met zilveren decoratie en veel gekleurd glas, waardoor de ruimte meteen een sfeervol schouwspel wordt. Je kan zelf enkele decoratieve elementen maken. Plantenhangers in macramé, een gehaakte plaid of kleurrijke kussen maken het plaatje helemaal af. Etnische patronen zijn ook erg mooi om het geheel af te werken.